20 februari 2016
11:15

Öja FF

Referat: IFK Klagshamn P03 - Öja FF

Idag har våra killar i Öja FF P02/03 varit inne i centrala Malmö och spelat träningsmatch mot IFK Klagshamn P03. Motståndarna kontaktade oss för några veckor sedan och då vi har bra kontakt med Klagshamn sedan tidigare var svaret givet. Motståndarna var av hög klass medan dagens väder var av absoluta bottennivå. Regn med inslag av hagel och kraftiga vindar i planens längdriktning skulle påverka spelet, det kändes omedelbart när vi äntrade planen.

Vi startade med vinden piskande i våra ansikten och det var svårt att hitta rätt med passningar och stabil struktur. Den ytan där vi kunde ta oss fram var längs högerkanten där Max stundtals firade stora triumfer. På ett snyggt inspel just från högerkanten till en friställd Elias T framför mål gav också nätrassel. Dessvärre dämpade domarens pipa killarnas jubel genom att blåsa offside. Det var istället Klagshamn som skulle få äran att göra första målet i matchen. Efter en högerhörna där vårt försvarsspel var för stillastående kunde motståndarna skarva in 0-1. Annars skötte sig vår defensiv med den äran och Wahlfrid klagade istället för trötthet på den påfrestande kylan. Innan halvlek fick vi frispark ett antal meter utanför straffområdet och när Hugos snyggt slagna frispark nådde pannan på Elias T var kvitteringen ett faktum. 1-1, snyggt!

Halvtidsvisslan ljöd och ny taktik, ny uppställning och vinden i ryggen var på gång. Ett par justeringar gjorde att vi i andra halvlek mer och mer tog över spelet. Vårt passningsspel firade större och större triumfer och man märkte att vi var riktigt på gång. Efter ett hett avslutningsläge kom bollen ut ur straffområdet igen och Tim dunkade med en välriktad träff in ledningsmålet till 2-1. Mycket välförtjänt i det läget. Efter fint passningsspel skulle även 3-1 komma där smarta kombinationer ställde Edvin fri framför mål och 3-1 var ett faktum. Med ca tio minuter kvar kunde Hugo med ett underbart långskott punktera matchen med vårt fjärde mål fram till 4-1. Med lite mer precision i de avslutande passningarna kunde i ärlighetens namn fler målchanser skapats men sammantaget var känslan klart positiv! I matchens slutskede fick motståndarna en tröstreducering och slutresultatet kunde spikas till 4-2. Härligt jobbat, killar! Trots det riktigt tråkiga vädret och underläget med 0-1, kunde vi med gemensamma krafter, idérikedom och effektivitet vända matchen till en klar 4-2 seger. Bra gjort!